Koleksi Testimoni Youth Skin Care


Koleksi Testimoni Youth Skin Care Shaklee


Hari ni Cheta just nak share dengan korang semua koleksi testimoni Youth Skin Care Shaklee yang sedang hangat di pasaran. Korang cuci mata dulu lah yer, later nanti baru Cheta sembang ngan korang perihal lanjut mengenai Youth Skin Care Shaklee ni yang ternyata sangat best tau...

Sebelum tu untuk meningkatkan keyakinan yang tinggi korang pada Produk Youth Skin Care ni Haa ni Cheta dengan rela hati menepek Screen Shot dari KKM bukti tau bukti yang produk Youth Skin Care ni lulus KM so korang tak payah lah dok ragu-ragu lagi ok.. 😁


Haaa...sekarang dah yakin kan..barulah Cheta tunjuk Testimoni 


Testimoni Youth Skincare 



3 Bulan je tona kulit dah sekata,kulit lebih berseri.



Perubahan ketara bila jerawat dah tak tumbuh,parut jerawat sudah hilang,kulit muka makin lembut



8 Bulan pengunaan jerawat yang dulu banyak,kulit yang kemerahan serta parut-parut jerawat beransur hilang.



Setahun pengunaan, tona kulit makin sekata,jerawat cepat kecut dan tiada parut.



Selepas setahun guna Youth Full Set, akhirnya jerawat dan dark spot memudar.


Kesan jeragat nampak berkurang dan warna kulit semakin sekata


Lepas gunakan Youth Skin Care,kulit muka jadi lembab dan halus. Tona kulit semakin sekata,liang pori mengecil,jeragat juga memudar. Garis halus atas hidung juga makin hilang.




Setahun pengunaan pori semakin kecil,tona kulit sekata,kulit lebih lembut dan cerah.

28 hari pengunaan,kulit lebih bersih dan glowing,parut jerawat pudar, lebih konfident.



3 bulan pengunaan jeragat pada kulit makin pudar,kulit tambah cantik.


Menarik kan semua testimoni di atas, haiiii tak kan nak tengok orang lain je cantik...diri sendiri kenalah cantik juga kan...haaa kalau korang juga nak cepat-cepat cantik...jom cepat-cepat whatsapp Cheta tau..

Hubungi Cheta;

Cheta Eita

Hp: +6012.7555.470





SIMILAR POSTS

Vitamin Untuk Mata - Carotomax

Apa Itu Carotomax?


Apa itu CarotoMax®? 

 Carotomax® merupakan perlindungan Antioksida daripada Sumber Semula Jadi. Ia melindungi Tubuh Dengan Mengukuhkan Integriti Sel dalam badan.
Carotomax® membekalkan lebih 13mg kebaikan karotenoid semula jadi dan ia mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain.
Carotomax® menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.


Manfaat Utama Carotomax® Shaklee:

1.   Lebih Selamat Dari Vitamin A
Penemuan vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan
2.   Mempertingkatkan Penglihatan
Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata.
3.   Meredakan Penyakit Kulit
Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit.
4.   Melindungi Epithelial
Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.
5.   Melawan Kanser dan Oksidasi
Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
6.   Menghalang Infeksi
Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru : batuk, hepatitis, asthma, flu dan selesema. Menggalakkan Perkembangan Normal dan Sihat Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga panghasilan sperma yang sihat.



Mengapa Carotomax®?
Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.
No.KandunganFungsi
1Alpha CaroteneUntuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.
2Beta CaroteneMemperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.
Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
3LycopeneBersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ.
Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun.
Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.
4AstaxanthinPigmen di dalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen.
Melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.
5LuteinMenyekat katarak, AMD (age related macular disease/penyakit makular berkaitan umur), glaukoma.
6ZeaxanthinMelindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya.
Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.

Testimoni Penguna Carotomax








Nak dapatkan Vitamin Untuk Kesihatan mata anda? Order Online dengan klik gambar di bawah 




Hubungi Cheta;

Cheta Eita

Hp: +6012.7555.470







SIMILAR POSTS

Hari Konvokesyen & Hari Anugerah Kecemerlangan Inas 2018

Minggu Terakhir Inas Sebagai Budak Tadika 

Minggu ni  minggu terakhir sesi persekolahan 2018, maknanya minggu terakhirlah Inas sebagai budak Tadika Kemas, setelah bertahun-tahun bersekolah di sana...

Cepat jekan masa berlalu, seingatnya Inas start sekolah Tadika masa umur dia 3 tahun lebih, tapi sekolah main-mainlah...sekejap datang sekejap tak...sama jer macam Ica....

Kalau Syifa lagilah...sesuka hati dia jer nak datang sekolah, sekejap balik umah opah...mintak susu, kadang tu boleh balik tido, bangun tido boleh pulak dia sambung sekolah balik....hahhahaha...

Mama Is Nerves

Sebenarnya Mama ni nerves sungguh bila fikirkan Si Inas ni nak masuk darjah 1 ni...yorlah perwatakkan dia cukup berbeza dengan Ica. Inas ni pendiam orangnya...lambattttttttt sangat nak berkawan dengan orang....pemalu ke eh...?hadoiiii mama pun tak sure..

Yang penting dia nak berkawan dengan kawan baru tu kan..take time..huhu. Allahu...debor rasa...moga-mogalah Allah permudahkan segalanya...

Jom ler layan gambar-gambar Inas ni...sebenarnya ni 2 Majlis yang berbeza...



3hb November 2018 - Hari Anugerah Kecemerlangan Tadika Kemas 2018






Dapat Anugerah Keseluruhan Terbaik Bagi Tadika Kemas Pontian Besar Kiri 2018


Kawan-Kawan Sekelas Inas 2018


15hb November - Hari Konvokesyen Bagi Murid 6 Tahun 2018






Angkat topi jer..kalau mama dulu dah main baling-baling topi,,,hahhahha



comel-comel semuanya....Tahniah Anak-anak...





Boleh pulak si Syifa ni layan tido dia kat sini..huhu jari tak lepas punya hahahha....


Special dedication to Cikgu Oni dan Mak Mah yang dah bertahun-tahun mengajar, mendidik dan masakkan makanan Inas, Mama nak ucapkan berjuta-juta terima kasih sebab sangat sabar melayan kerenah anak-anak Tadika ni...huiiihh bukan senang tau..mendidik anak-anak Tadika ni...Salute sangat dengan Cikgu-Cikgu Tadika ni tau...

Haaa...nanti mama nak masukkan cerita Inas masuk Zapin pulak...huhu lama tak update Blog ni..so cerita banyak throw Back jelah yer...


TQ Sudi Baca Blog Mama.....



 




SIMILAR POSTS

Princess Punya Cerita


My Princess....


Entah manalah diaorang jumpa baju ni gaknya....mama pun confuse...huhu...kalau korang nak tahu..baju ni baju flower girl masa mama n papa kahwin dulu nak oiiiii....

hahahahha....comel juga korang pakai kan...hemmm...macam nak bersanding lagi sekali pulak dah...hahahhahah....wekkk...sila jangan muntah.












SIMILAR POSTS

Riadah Weekand - Bukit Layang-Layang Pasir Gudang Johor

Seronok anak³ hari ni...sebelum pergi sekolah..papa dah janji..balik je sekolah nanti kita pergi jalan² yer...amboiiii...

Dengar je papa kata gitu..kemain seronoklah diaorang...al maklumlah bukan senang papa nak cuti hari ahad ni...susahhhhh lahhh sangat...so bila dah cuti² ni maka...anak³ surelah tak lepaskan peluang keemasan kan...mak budak pun suka..

Kitaorang mmg cadang nak ke pasir gudang...sebabnya ada perkara yg nak di settelkan kat sana...

so alang² dah ada area sana kan...menyinggah lah kat bukit layang² tu...

Bukit layang² tu popular tau..iyerlah selalu kalau pesta layang² tiap² tahun kat situ lah pun...

Kalau nak tengok bermacam² bentuk layang² dan WAU...haaa datanglah time pesta tu berlangsung...memang meriah sakan...

Masuk je entrance taman tu dah boleh nampak orang jual layang²..dan segala macam mainan budak² mcm bubble tulah...hemmm bebudak kan...mana lah boleh tengok semua tu...haaa...layankan jelah...hihihi

jomlah layan gambar je yer....


Ni baru sampai ni...taapi dah shopping layang² dulu sebelum masuk....


Leka Syi'fa sorang²..tah apa yg di pandangnya syok sangat ler tu..mama pangil pun dia buat dekk je...😜😜



Alahhhh...kasi can lah sesekali mama pulak nak selfie...hihihi....


Jauh tu diaorang main haaa....sampai ke hujung bukit tu diaorang pergi...

 Tah apa lah yang tak kena tu...serius betul muka ica tu...hahaha


Berusaha sungguh papa memasang layang² tu...anak³ sabor menanti...


Ni anak ke bapanya yang main...kih...kih..kih...

layan jelah...janji memasing enjoy...bukan senang kitaorang nak together weekand² ni tau...kitaorang kan PJJ husband n Wife...makanya bila ada waktu terluang tu..memang sunguh² manfaatkan sebaik mungkin...

SIMILAR POSTS

Cara Cheta Hilangkan Mengantuk Di Kala Driving

Korang kalau driving kan...apa usaha yg korang buat untuk hilangkan mengantuk???...tak pun menghilangkan kebosanan di kala semua penumpang lain ni syok berdengkur² kat belakang nun...

Stress je rasakan..bila dengor dengkuran yg maha hebatnya dari orang sebelah n anak² pun dah senyap sunyi kat belakang nun...

Memang ler...time anak² dah tido tu kita boleh lebih fokus kan..tapi masalahnya kita ke bosanan lah pulak...co pilot dah tido...al maklumlah dah penat drive kan....

Ehhh...tadi masa husband drive ko yang berdengkur tak hingat...
Ini cerita throwback lah kiranya nikan time raya tu ari...kan ke kami balik kampung opah kat perak..

12am malam raya pertama kitaorang start memulakan perjalanan...haaa...giler tak giler...hahahaha...

Ehhh..alang² cerita pasal raya ni kan...nak tepek seketul dualah gambor raya...korang jangan marah ekk...hihihi...jom layan gambar raya dulu...


Percaya tak..nilah gambar family pertama yang lengkap sejak 8 tahun mendirikan rumah tangga ni...sadis kan...Mr Hubby tu dia tak suka bergambar...so agak susah lah nak di ajak bergambar mcm ni...


Kitaorang raya tahun ni beraya kat sg telor...petang raya kitaorang dah sampai sana...tidur sana lah apalagi...riuh malam raya...al maklumlah dayah sefamily pun tidur umah mak sekali...so apa lagi manghavockan malam raya di rumah mak abah...hihihi....


Kitaorang datang petang² tengok lemang dan ketupat siap masak dah...wahhhh cepatnya...kan...kitaorang bukan tak nak datang awal...paginya tu Cheta kena tolong dulu mak Cheta memasak kan...dah siap semua barulah bergerak ke Sg Telor...



Haaa...tu dia..barulah raya kan....suasana kampung sungguh...best tau...

Ehhhh...panjang beno dah intronya ni....

Back pada story asal tadi...Haaa..Cheta ni kalau drive sensorang..yang paling² kena ada...
1) jajan ke kerepek ke kan....kena mengunyah utk hilangkan mengantuk tu....dah tau kerepek kan..apatah lagi kerepek pisang ni...hadoiiiii...memang susah ler nak stopp...giler mengunyah je kejenya....


sedap tau kerepek pisang ni...ranggup nipis...wallah...nikmat oiii...

2) Radio...uihhh ni wajib gak...sesambil mengunyah tu sambil² test suara...melalak ler sorang²..lantak ler suara sedap ke tak sedap...hihihi...penumpang sila pekakkan telinga...

3) Air super power ni oiii....minum ni je insyaAllah...terbuntang mata ko...boleh buat sejuk atau panas...nak lagi sedap campur honey n lemon sikit...perghhhh terangkat abis tu...

pssst- teh ni kalau konsisten minum ko boleh dpt berat badan ideal tu...



haaa...tu dia itu cara Cheta utk hilangkan mengantuk dan kebosanan di kala driving tau..cara korang macamana pulak...

bahaya tau drive masa mengantuk ni...banyak kan dah kemalangan terjadi gara² driver terlelap...

agak² mengantuk tu...cari tempat stop dulu...rehatkan badan tido ke...agak² badan dah segar barulah sambung perjalanan tu...jangan di paksa mata tu taau.....

Ingat² lah orang tersayang...





Kulit Tangan Kering Dan Mengelupas




Cheta dapat call dari Prospek yang ada masalah eczema pada tangan... katanya kulit kering.. mengelupas.. especially bila lepas basuh pinggan..
.
.
kadang tu jadi terlampau kering, dan gatal yang amat... bila garu² sampai tak sedar berdarah... (yeahhh... i know the feeling)..
.
.

Ni nak cite sikitlah, orang² spesis kami ni kan.. kalau bab mengaru tu.. memang awal² tu ada rasa takut tau... but ada 1 ketika tu... ko akan rasa.. makin garu makin sedap... makin garu makin nikmat... perghhhh... end up ko akan nampak skin tu dah berdarah... πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€£... tak sedo...
.
.
Kalau Mr hubby ku selalu kata.. mengaru macam nak koyak kulit tu... πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†... hadoiii...
bila dah berdarah tu puas rasa hati... hahahhaha... pastu tanggung ler sendiri.. pedihhh ooo.. πŸ˜­πŸ˜­
.
.
Buat Prospek tadi tu Cheta terangkan ikit pengalaman lah.. dah pompuan cam kita ni.. memang tak sudah ngan keje dapo kan... tangan memang memanjang kena air...
.
.
So kena changelah punca tu... highlight di sini DISH WASH tu.. Cheta memang tak boleh sangat pakai sabun basuh pinggan yg biasa tu... akan terjadi kulit mengelupas, rasa panas, kering endup gatal² dan berdarah..
.
.
Jadinya Cheta tukar pada DISH WASH shaklee... ehh Shaklee ada DISH WASH ke...
.
.
Haisshhh.. maaf kan Cheta selama ni tak pernah cerita pasal DISH WASH shaklee kan.. huhu....
.
.

Sebarang Pertanyaan boleh hubungi Cheta yer; tekan je gambar di bawah untuk direct wassap.


Cheta +6012.7555.470
ID Shaklee : 1081587



SIMILAR POSTS