Cara Cheta Hilangkan Mengantuk Di Kala Driving

March 27, 2018 Eita Pengedar Vivix Shaklee 0 Comments

Korang kalau driving kan...apa usaha yg korang buat untuk hilangkan mengantuk???...tak pun menghilangkan kebosanan di kala semua penumpang lain ni syok berdengkur² kat belakang nun...

Stress je rasakan..bila dengor dengkuran yg maha hebatnya dari orang sebelah n anak² pun dah senyap sunyi kat belakang nun...

Memang ler...time anak² dah tido tu kita boleh lebih fokus kan..tapi masalahnya kita ke bosanan lah pulak...co pilot dah tido...al maklumlah dah penat drive kan....

Ehhh...tadi masa husband drive ko yang berdengkur tak hingat...
Ini cerita throwback lah kiranya nikan time raya tu ari...kan ke kami balik kampung opah kat perak..

12am malam raya pertama kitaorang start memulakan perjalanan...haaa...giler tak giler...hahahaha...

Ehhh..alang² cerita pasal raya ni kan...nak tepek seketul dualah gambor raya...korang jangan marah ekk...hihihi...jom layan gambar raya dulu...


Percaya tak..nilah gambar family pertama yang lengkap sejak 8 tahun mendirikan rumah tangga ni...sadis kan...Mr Hubby tu dia tak suka bergambar...so agak susah lah nak di ajak bergambar mcm ni...


Kitaorang raya tahun ni beraya kat sg telor...petang raya kitaorang dah sampai sana...tidur sana lah apalagi...riuh malam raya...al maklumlah dayah sefamily pun tidur umah mak sekali...so apa lagi manghavockan malam raya di rumah mak abah...hihihi....


Kitaorang datang petang² tengok lemang dan ketupat siap masak dah...wahhhh cepatnya...kan...kitaorang bukan tak nak datang awal...paginya tu Cheta kena tolong dulu mak Cheta memasak kan...dah siap semua barulah bergerak ke Sg Telor...



Haaa...tu dia..barulah raya kan....suasana kampung sungguh...best tau...

Ehhhh...panjang beno dah intronya ni....

Back pada story asal tadi...Haaa..Cheta ni kalau drive sensorang..yang paling² kena ada...
1) jajan ke kerepek ke kan....kena mengunyah utk hilangkan mengantuk tu....dah tau kerepek kan..apatah lagi kerepek pisang ni...hadoiiiii...memang susah ler nak stopp...giler mengunyah je kejenya....


sedap tau kerepek pisang ni...ranggup nipis...wallah...nikmat oiii...

2) Radio...uihhh ni wajib gak...sesambil mengunyah tu sambil² test suara...melalak ler sorang²..lantak ler suara sedap ke tak sedap...hihihi...penumpang sila pekakkan telinga...

3) Air super power ni oiii....minum ni je insyaAllah...terbuntang mata ko...boleh buat sejuk atau panas...nak lagi sedap campur honey n lemon sikit...perghhhh terangkat abis tu...

pssst- teh ni kalau konsisten minum ko boleh dpt berat badan ideal tu...



haaa...tu dia itu cara Cheta utk hilangkan mengantuk dan kebosanan di kala driving tau..cara korang macamana pulak...

bahaya tau drive masa mengantuk ni...banyak kan dah kemalangan terjadi gara² driver terlelap...

agak² mengantuk tu...cari tempat stop dulu...rehatkan badan tido ke...agak² badan dah segar barulah sambung perjalanan tu...jangan di paksa mata tu taau.....

Ingat² lah orang tersayang...





You Might Also Like

0 comments: