Travel,

Weekand Together -Zoo Johor

March 20, 2018 Cheta Pengedar Vivix Shaklee 0 Comments

zoo johor


Bukannya mama tak bawak diaorang keluar...tapi org putih kata "not complete" kan...so nak happy² pun tak berapa nak best sangat.πŸ˜‚πŸ˜‚

Pagi tu sebelum pergi,dah jadi tugas mama untuk settelkan kain baju papa lah dulu...kang sakan berjalan,makanya papa pulang nanti bawak baju busuk semula hahahaha...so settelkan baju basuh dan keringkan terus kat dobi...sementara tunggu kering tu 24minit tau..lama uhuhu...

dalam kereta adalah adegan "membodek" oleh 3 princess yang bergeliga otak ni..😝😝..nak berjalan punya pasal kan...haaaa sanggup..picit pun picitlah janji dapat jalan..hahahha...

zoo johor

lepas settel bab baju...bila tanya ok nak kemana kita ni??..memasing diam fikir ler tu kan..😜😜..

Memula kata nak balik umah atok. mion...tapi di sebabkan minggu lepas baru balik..so suruh diaorang fikir lagi nk kemana...

Pastu diaorang kata..mama jom tengok rimau...ooo ok zoo ler tu..haaa ah ek..lama dah kita tak pergi zoo..dedulu je masa syifa kecik tak pandai jalan agi..ok set jomlah kita pergi yer nak...

Sampai je kat kawasan zoo...fuyoooo berderet kete parking sampai kawasan masjid pun penuh haaa...jenuh lah pusing nak cari parking...yelek juga...

Last² papa kata jom kita pergi hutan bandar dulu nak...kita main kat sana...bebudak follow je...suka memasing dapat berjalan.

Sampai hutan bandar pun parking susah...ramai otang..public holiday lah katakan
tapi alhamdullilah tak lama menunggu,ada juga dapat parking dekat dengan pintu masuk hutan bandar.

Masa memula masuk tu akan nampak kolam panjang banyak ikan² dalam tu..ada kecik ada besar...eishhh tak sempat nak amik gambar...sakan kejar syifa sebab dia punya excited nampak fish tu rasa macam dia nak masuk dalam kolam je...πŸ˜…πŸ˜…

belah kanan pulak ada aquarium besar untuk ikan² yang lebih besar..banyak juga  ikan dalam aquarium tu...melopong bebudak ni tengok ikan besar² tu...hihi..

Jalan je depan sikit ada kolam, nampak pulak orang main bot..dah ica ajak pulak naik..Naik tu 1 bot RM15 boleh ler pusing kolam tu..dalam 20 minit kalau tak silap dengar lah...jadinya kami ni mmenunggu lah giliran...hihi harap² diaorang ni tak mabuk lah kan..bukan apa nak bagi anak² tu pengalaman kan..bagi diaorang rasa..





Dah lepas naik bot tu berjalan lah kitaorang ni...hutan bandar ni sebenarnya ada tempat boleh mandi tau...tapi sengaja kitaorang tak nak ke situ..takut bebudak ni nak terjun dalam tu pulak nanti...hehehe...

so jalan pergi playground jelah..ada pulak tu playground baru..siap ada macam wall climbing haa...anak² apalagi...haaaa..panjat lah nak sepuas nya...



Sian Syifa tak boleh panjat tinggi²...so main kat bawah jelah yer sayang...hihihi...


Ica penakut...tengok muka dia tu berkerut..hihi


Inas relax je....


tengok tu selamba je si inas ni manjat


ikutkan hati papa tu nak juga manjat sekali tu..hahaha




bebudak lelaki memang ramai..aktiviti memanjat lah katakan..alah anak mama brutal kan...so kita buktikan gegirl juga boleh buat..kan..kan...


Jadilah Syifa dapat juga main...hehe



Kolam tempat kitaorang main bot tu....

Dah puas main situ..papa kata ehhh jom kita pergi zoo balik nak..mana tau orang tak ramai dah kan...

Maka bergerak lah kami ke zoo..ramai juga tapi tak lah seramai tadi kan..dapatlah parking dekat sikit dengan pintu masuk....

Masuk² je dapat tengok burung² dulu...cantik...burung merak, burung kakak tua,.

Masa kitaorang datang si. merak ni....ekornya tak kembang lagi tu...tapi dah agaknya rezeki lah kan tetiba si merak ni bukak ekornya...wahhhh..cantik tu...serius cantik siap goyang² kan lagi ekornya...


















Seronoklah melayan bebudak ni....as long as diaorang happy kami as a parents pun tumpang happy sama...

Ada lagi banyak entry travel yang tertunggak ni..uhuhuhu...doakan Cheta dapat abadikan satu persatu dalam blog ni yer...aaminn...

Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia;

Cheta
HP:SMS/wasap 012 7555 470
ID Shaklee: 1081587
Kaw COD: Sekitar Bandar Pontian,Johor
Pos: Seluruh Malaysia.


You Might Also Like

0 comments: